Преглед на CoinMetro

CoinMetro е размена на криптовалути со седиште во Естонија.

Има навистина модерен дизајн на нивната веб-страница. Многу чисти и стилски графички работи што навистина ги привлекуваат нашите очи. Тие исто така имаат силна функција за поддршка со достапност 24/7 и просечно време на чекање на клиентите од помалку од 5 минути.

Преглед на CoinMetro

САД-инвеститори

Според информациите што ги добивме директно од берзата, на американските инвеститори навистина им е дозволено да тргуваат овде. Тие можат да депонираат и повлекуваат американски долари и да тргуваат со парови од 14 американски долари.

CoinMetro тргување поглед

Секоја платформа за тргување има поглед за тргување. Погледот за тргување е дел од веб-страницата на берзата каде што можете да ја видите табелата со цени на одредена криптовалута и која е нејзината моментална цена. Вообичаено, има и кутии за купување и продавање, каде што можете да поставувате нарачки во однос на релевантниот крипто, и, на повеќето платформи, исто така ќе можете да ја видите историјата на нарачки (т.е. претходни трансакции кои го вклучуваат соодветниот крипто). Сè е во истиот приказ на вашата работна површина. Се разбира, постојат и варијации на она што сега го опишавме. Ова е поглед на тргување во CoinMetro:

Преглед на CoinMetro

Ваше е – и само вие – да одлучите дали горенаведениот приказ на тргување е погоден за вас. Конечно, обично постојат многу различни начини на кои можете да ги промените поставките за да го прилагодите приказот на тргување според вашите сопствени преференции.

Тргување со потпора

Од 13 јуни 2019 година, CoinMetro исто така им нуди на своите корисници тргување со потпора. Еден збор на претпазливост може да биде корисен за некој што размислува за тргување со потпора. Тргувањето со потпора може да доведе до огромни приноси, но – напротив – и до подеднакво големи загуби.

CoinMetro во моментов нуди потпора до 5:1. Ова значи дека ако имате 100 долари, можете да ги помножите и профитот и загубите како да тргувате со 500 долари. Тргувањето со маргина бара колатерал. Трговците можат да користат БТК, ЕТХ, ЕУР и/или УСД како колатерал за да отворат позиции со потпора.

На пример, да речеме дека имате 10.000 УСД на вашата трговска сметка и обложувате 100 УСД на БТК долго време (т.е. зголемување на вредноста). Тоа го правите со 100x потпора. Ако БТК тогаш се зголеми во вредноста со 10%, ако сте се обложиле само 100 УСД, ќе заработите 10 УСД ако едноставно држевте Биткоин. Сега, додека се обложувате 100 УСД со 100 пати потпора, наместо тоа сте заработиле дополнителни 1.000 УСД (990 УСД повеќе отколку ако не сте ја искористиле вашата зделка). Од друга страна, ако БТК се намали во вредност со 10%, сте изгубиле 1.000 УСД (990 УСД повеќе отколку ако не сте го искористиле вашиот договор). Значи, како што може да си замислите, постои потенцијал за огромни поволни страни, но и за огромни негативни страни…

Fiat Gateways: Тргување парови

CoinMetro ги нуди сите главни фиат валути покриени со цел да се постигнат брзи лесни фиат трансфери. Можете да депонирате и повлечете УСД, ЕУР и GBP и да тргувате со многу различни парови за тргување со фиат.

Трговски парови за евра : BAT, BTC, BCH, LINK, XCM, ENJ, ETH, KDA, LTC, XLM, OCEAN, OMG, PRQ, QNT, XRP, XTZ, FLUX, HTR и USDC.

Трговски парови во УСД : BTC, BCH, LINK, XCM, DNA, ETH, KDA, LTC, OCEAN, QNT, XRP, FLUX и VXV.

Трговски парови на GBP : BTC, ETH и XRP.

Преглед на CoinMetro

Такси CoinMetro

Надоместоци за тргување со CoinMetro

Надоместоците за тргување се природно многу важни. Секој пат кога ставате нарачка, берзата ви наплатува провизија за тргување. Провизијата за тргување обично е процент од вредноста на налогот за тргување. На оваа размена, тие се делат помеѓу земачи и создавачи . Земачите се тие што „земаат“ постоечка нарачка од книгата на нарачки. Можеме да илустрираме со краток пример:

Ингвар има нарачка на платформата да купи 1 БТК за 10.000 УСД. Џеф има соодветна нарачка, но сака да продаде 1 БТК за 11.000 американски долари. Ако дојде Бил и продаде 1 БТК на Ингвар за 10.000 УСД, тој ја одзема нарачката на Ингвар од книгата на нарачки. Сметката е тука примател и ќе му се наплати таксата за земачот. Ако Бил, од друга страна, би понудил да продаде 1 БТК за 10.500 американски долари, тој би поставил нарачка во книгата за нарачки што не одговара на постоечката нарачка. Така, тој би бил создавач на ликвидност. Ако некој би прифатил да купи 1 БТК од Бил за 10.500 УСД, тогаш на Бил би му била наплатена таксата за производителот (обично малку пониска од таксата за преземање) и на релевантниот купувач би му била наплатена таксата за преземачот.

CoinMetro ги наплаќа земачите 0,10%. Овие такси за преземање се под просекот во индустријата кој е веројатно околу 0,25%. Сепак, постои уште една финеса за таксите на CoinMetro, имено дека креаторите воопшто не мора да плаќаат никакви такси за тргување (0,00%). Ова е навистина многу конкурентно.

Надоместоци за повлекување на CoinMetro

Оваа размена има процентуална такса за повлекување, што значи дека тие ви наплатуваат процент од повлечената сума кога ќе повлечете. Нивниот процент наплаќаат е 0,15%.

Да се ​​има процентуален модел на надомест за повлекување е невообичаено, но не е нечуено. Повеќето размени имаат само фиксна такса за повлекување, без оглед на големината на повлечениот износ.

Со моделот на такси што го има оваа размена, кога повлекувате мали суми, тоа е од корист за вас. Ако повлечете 0,01 BTC, надоместокот за повлекување станува 0,000015 BTC (исклучително низок и многу погоден за потрошувачите). Меѓутоа, ако повлечете 10 БТК, надоместокот за повлекување станува 0,015 БТК (исклучително висока). Треба да размислите дали оваа такса за повлекување одговара на вашето тргување или не.

Преглед на CoinMetro

Методи на депозит

CoinMetro ви овозможува да депонирате средства на берзата на многу различни начини, преку жица, дебитна картичка, SEPA трансфер, побрзо плаќање во Обединетото кралство, инстант ACH и секако, исто така, само со депонирање на постоечки криптовалутни средства. Со оглед на тоа што се можни депозити во фиат валути на оваа платформа за тргување, CoinMetro се квалификува како „размена на ниво на влез“, што им овозможува на новите инвеститори во криптовалути да ги направат своите први чекори во светот на криптовалутите овде.

Депонирајте ЕУР

Можете да депонирате и подигате евра со инстант плаќања на СЕПА. Ќе платите 1 € по трансакција за која било сума. Плаќањата со SWIFT се уште еден лесен начин за депонирање евра. Друга опција е користење кредитна картичка деноминирана во евра за надомест од 2,99%.

Депонирајте УСД

Можете да депонирате американски долари со плаќања ACH. Дополнително, домашните жични трансфери во истиот ден се овозможени преку банкарските партнери на CoinMetro во САД. Може да имате можност за депонирање преку американски кредитни картички. Парите ќе пристигнат на вашата сметка на CoinMetro како ЕУР или GBP со надомест од 4,99%.

Депозит GBP

GBP на Обединетото Кралство се исто така покриени во CoinMetro. CoinMetro обезбедува побрзи плаќања во ОК кои се скоро инстант. Овие брзи трансфери имаат и такса од 1 фунти за која било сума. Друга опција е користење на кредитна картичка деноминирана во GBP со рамна провизија од 4,99%.

Крипто депозит

Можете да депонирате во BAT, BTC, BCH, LINK, XCM, ENJ, ETH, KDA, LTC, XLM, OCEAN, OMG, PRQ, PRQB, QNT, XRP, XTZ, FLUX, HTR и USDC.

CoinMetro безбедност

Неколку работи што треба да се земат предвид при одредувањето на безбедноста на размената е дали има заштита од captcha при пристап, 2FA за најважните операции и проверки на е-пошта. CoinMetro ги има сите овие работи. 2FA е исто така базиран на TOTP, што е веројатно побезбедно од 2FA базирани на СМС.

Thank you for rating.