Rishikimi i CoinMetro

CoinMetro është një shkëmbim kriptovalutash me bazë në Estoni.

Ka një dizajn vërtet modern në faqen e tyre të internetit. Shumë gjëra grafike të pastra dhe me stil që me të vërtetë tërheqin sytë tanë. Ata gjithashtu kanë një funksion të fortë mbështetës me disponueshmëri 24/7 dhe një kohë mesatare pritjeje të klientit prej më pak se 5 minuta.

Rishikimi i CoinMetro

SHBA-investitorët

Sipas informacionit që kemi marrë drejtpërdrejt nga bursa, investitorët amerikanë me të vërtetë lejohen të tregtojnë këtu. Ata mund të depozitojnë dhe tërheqin USD dhe të tregtojnë me 14 çifte USD.

Pamje e tregtimit të CoinMetro

Çdo platformë tregtare ka një pamje tregtare. Pamja e tregtimit është pjesa e faqes së internetit të bursës ku mund të shihni grafikun e çmimeve të një kriptomonedhe të caktuar dhe cili është çmimi aktual i saj. Zakonisht ka edhe kuti blerjesh dhe shitjesh, ku mund të bëni porosi në lidhje me kripto-n përkatëse dhe, në shumicën e platformave, do të mund të shihni gjithashtu historinë e porosive (dmth. transaksionet e mëparshme që përfshijnë kripto-n përkatëse). Gjithçka në të njëjtën pamje në desktopin tuaj. Sigurisht që ka edhe ndryshime të asaj që kemi përshkruar tani. Kjo është pamja e tregtimit në CoinMetro:

Rishikimi i CoinMetro

Varet nga ju - dhe vetëm ju - të vendosni nëse pamja e mësipërme e tregtimit është e përshtatshme për ju. Më në fund, zakonisht ka shumë mënyra të ndryshme në të cilat mund të ndryshoni cilësimet për të përshtatur pamjen e tregtimit sipas preferencave tuaja.

Tregti me levë

Nga 13 qershori 2019, CoinMetro gjithashtu ofron tregti me levë për përdoruesit e tij. Një fjalë e kujdesshme mund të jetë e dobishme për dikë që mendon tregtimin me levë. Tregtimi me levë mund të çojë në kthime masive, por – përkundrazi – edhe në humbje po aq masive.

CoinMetro aktualisht ofron levën deri në 5:1. Kjo do të thotë nëse keni 100 dollarë, mund të shumëzoni fitimet dhe humbjet sikur të tregtoni me 500 dollarë. Tregtimi i marzhit kërkon kolateral. Tregtarët mund të përdorin BTC, ETH, EUR dhe/ose USD si kolateral për të hapur pozicione me levë.

Për shembull, le të themi se ju keni 10,000 USD në llogarinë tuaj tregtare dhe keni vënë bast 100 USD në BTC duke vazhduar gjatë (d.m.th., duke u rritur në vlerë). Ju e bëni këtë me 100x levë. Nëse BTC pastaj rritet në vlerë me 10%, nëse do të kishit vënë bast vetëm 100 USD, do të kishit fituar 10 USD nëse thjesht do të mbanit Bitcoin. Tani, ndërsa vini bast 100 USD me levën 100x, në vend të kësaj ju keni fituar një shtesë prej 1000 USD (990 USD më shumë se nëse nuk do të kishit shfrytëzuar marrëveshjen tuaj). Nga ana tjetër, nëse BTC zvogëlohet në vlerë me 10%, ju keni humbur 1,000 USD (990 USD më shumë se nëse nuk do të kishit përdorur marrëveshjen tuaj). Pra, siç mund ta imagjinoni, ekziston një potencial për të përmbysura të mëdha, por edhe për dobësi të mëdha…

Fiat Gateways: Çifte Tregtare

CoinMetro po ofron të gjitha monedhat kryesore fiat të mbuluara në mënyrë që të arrihen transferta të shpejta të lehta fiat. Ju mund të depozitoni dhe tërhiqni USD, EUR dhe GBP dhe të tregtoni shumë çifte të ndryshme tregtare fiat.

Çiftet e tregtimit EUR : BAT, BTC, BCH, LINK, XCM, ENJ, ETH, KDA, LTC, XLM, OCEAN, OMG, PRQ, QNT, XRP, XTZ, FLUX, HTR dhe USDC.

Çiftet e tregtimit në USD : BTC, BCH, LINK, XCM, ADN, ETH, KDA, LTC, OCEAN, QNT, XRP, FLUX dhe VXV.

Çiftet e tregtimit GBP : BTC, ETH dhe XRP.

Rishikimi i CoinMetro

Tarifat e CoinMetro

Tarifat e tregtimit të CoinMetro

Tarifat e tregtimit janë natyrisht shumë të rëndësishme. Sa herë që vendosni një porosi, shkëmbimi ju ngarkon një tarifë tregtimi. Tarifa e tregtimit është zakonisht një përqindje e vlerës së porosisë së tregtimit. Në këtë shkëmbim, ata ndahen midis marrësve dhe krijuesve . Marrësit janë ata që "marrin" një porosi ekzistuese nga libri i porosive. Mund ta ilustrojmë me një shembull të shkurtër:

Ingvar ka një porosi në platformë për të blerë 1 BTC për 10,000 USD. Jeff ka një porosi përkatëse, por dëshiron të shesë 1 BTC për 11,000 USD. Nëse Bill vjen dhe i shet 1 BTC Ingvar për 10,000 USD, ai heq porosinë e Ingvar nga libri i porosive. Fatura është këtu një marrës dhe do të ngarkohet me tarifën e marrësit. Nëse Bill nga ana tjetër do të kishte ofruar të shiste 1 BTC për 10,500 USD, ai do të kishte vendosur një porosi në librin e porosive që nuk korrespondonte me një porosi ekzistuese. Kështu ai do të kishte qenë një krijues i likuiditetit. Nëse dikush do të kishte pranuar të blinte 1 BTC nga Bill për 10,500 USD, atëherë Bill-it do t'i ishte ngarkuar tarifa e prodhuesit (zakonisht pak më e ulët se tarifa e marrësit) dhe blerësi përkatës do të ishte ngarkuar me tarifën e marrësit.

CoinMetro i ngarkon marrësit 0,10%. Këto tarifa marrësish janë nën mesataren e industrisë e cila është ndoshta rreth 0.25%. Sidoqoftë, ka një tjetër finesë për tarifat e CoinMetro, domethënë që prodhuesit nuk duhet të paguajnë fare tarifa tregtare (0.00%). Kjo është vërtet shumë konkurruese.

Tarifat e tërheqjes së CoinMetro

Ky shkëmbim ka një tarifë tërheqjeje të bazuar në përqindje, që do të thotë se ata ju ngarkojnë një përqindje të shumës së tërhequr kur tërhiqni. Përqindja e tyre e ngarkuar është 0,15%.

Të kesh një model të tarifës së tërheqjes bazuar në përqindje është e pazakontë, por nuk është e padëgjuar. Shumica e shkëmbimeve kanë vetëm një tarifë fikse tërheqjeje, pavarësisht nga madhësia e shumës së tërhequr.

Me modelin e tarifës që ka ky shkëmbim, kur tërheq shuma të vogla, është e dobishme për ju. Nëse tërhiqni 0,01 BTC, tarifa e tërheqjes bëhet 0,000015 BTC (jashtëzakonisht e ulët dhe shumë e përshtatshme për konsumatorët). Megjithatë, nëse tërheq 10 BTC, tarifa e tërheqjes bëhet 0,015 BTC (jashtëzakonisht e lartë). Ju duhet të konsideroni veten nëse kjo tarifë tërheqjeje i përshtatet tregtisë suaj apo jo.

Rishikimi i CoinMetro

Metodat e depozitimit

CoinMetro ju lejon të depozitoni aktive në bursë në mënyra të ndryshme, përmes transferimit bankar, kartës së debitit, transferimit SEPA, pagesës më të shpejtë në Mbretërinë e Bashkuar, ACH të menjëhershme dhe natyrisht edhe vetëm duke depozituar aktivet ekzistuese të kriptomonedhave. Duke parë se depozitat e monedhës fiat janë të mundshme në këtë platformë tregtare, CoinMetro kualifikohet si një "këmbim në nivel hyrje", duke bërë të mundur që investitorët e rinj të kriptomonedhave të ndërmarrin hapat e tyre të parë në botën e kriptomonedhave këtu.

Depozitoni EUR

Ju mund të depozitoni dhe tërhiqni euro me Pagesat e menjëhershme SEPA. Ju do të paguani 1 € për transaksion për çdo shumë. Pagesat SWIFT janë një mënyrë tjetër e lehtë për të depozituar euro. Një tjetër mundësi është përdorimi i një karte krediti në euro për një tarifë prej 2.99%.

Depozitoni USD

Ju mund të depozitoni USD me pagesa ACH. Për më tepër, transfertat bankare të brendshme në të njëjtën ditë bëhen të mundura përmes partnerëve bankar të CoinMetro në SHBA. Ju mund të keni mundësinë e depozitimit përmes kartave të kreditit amerikan. Paratë do të mbërrijnë në llogarinë tuaj CoinMetro si EUR ose GBP me një tarifë 4,99%.

Depozitoni GBP

GBP në Mbretërinë e Bashkuar mbulohet gjithashtu në CoinMetro. CoinMetro ofron pagesa më të shpejta në Mbretërinë e Bashkuar, të cilat janë pothuajse të menjëhershme. Këto transferta të shpejta kanë gjithashtu një tarifë prej 1 £ për çdo shumë. Një tjetër mundësi është përdorimi i një karte krediti në GBP me një tarifë fikse prej 4,99%.

Depozita kripto

Mund të depozitoni në BAT, BTC, BCH, LINK, XCM, ENJ, ETH, KDA, LTC, XLM, OCEAN, OMG, PRQ, PRQB, QNT, XRP, XTZ, FLUX, HTR dhe USDC.

Siguria e CoinMetro

Disa gjëra që duhen marrë parasysh kur përcaktoni sigurinë e një shkëmbimi është nëse ai ka mbrojtje captcha në akses, 2FA për operacionet më të rëndësishme dhe verifikimet me email. CoinMetro i ka të gjitha këto gjëra. 2FA është gjithashtu i bazuar në TOTP, i cili është padyshim më i sigurt se 2FA i bazuar në SMS.

Thank you for rating.