Како да се повлече AUD на Coinmetro

Како да се повлече AUD на Coinmetro


Како да се повлече AUD на сметката на Coinmetro?

Чекор 1 : Прво, ќе треба да се упатите на контролната табла на Coinmetro , а потоа кликнете Повлечете .
Како да се повлече AUD на Coinmetro
Чекор 2: Од паѓачкото мени, побарајте AUD. Од изборот, изберете AUD - Австралиски долар (SWIFT) . За да ја изберете оваа опција, мора да имате австралиски долари на вашата сметка на Coinmetro.
Како да се повлече AUD на Coinmetro
Чекор 3: Внесете го вашиот [Број на сметка] , [Шиф на SWIFT] , [Име на банката] , [Земја на банка] и [Адреса на корисник] . Со кликнување на Мои сметки и избирање на соодветната сметка од паѓачката листа, можете да изберете сметка што е веќе зачувана.
Како да се повлече AUD на Coinmetro
Чекор 4 : Оставете референтна белешка (опционално).
Како да се повлече AUD на Coinmetro
Чекор 5: Внесете го повлекувањето [Износ] .
Како да се повлече AUD на Coinmetro
После тоа, мора да го внесете износот што сакате да го повлечете. Можете рачно да ја внесете сумата што сакате да ја добиете во полето Износ . Како алтернатива, можете само да кликнете на Min/Max или да кликнете и да го лизнете копчето до саканиот процент.

Важна забелешка: износот е доволна за покривање на надоместоците за повлекување . Ако сумата не е доволна, нема да можете да продолжите.

Чекор 6: Потврдете ги вашите податоци.
Како да се повлече AUD на Coinmetro
Кликнете Продолжи откако ќе проверите дали сите информации се точни. Уште еднаш, можете да ги прегледате надоместоците и износот што ќе го добиете и да потврдите дека сè е точно на страницата со резиме што следи.

Забелешка: Важно е да проверите дали сите информации се правилно внесени. Откако ќе се испрати трансфер, не е возможно да се уредуваат никакви информации и трансакциите не можат да се вратат назад.

Колку долго е потребно?

Поради природата на мрежата SWIFT и средствата што мора да патуваат помеѓу банките, може да бидат потребни 2-5 работни дена за да ги добиете вашите средства. Ве молиме имајте предвид дека времето на исклучување на банката, празниците и викендите исто така ќе влијаат на брзината на вашиот трансфер.


Каде можам да ги испратам средствата?

Средствата може да се испратат само на банкарска сметка на ваше име што може да прифати AUD.


Кои се таксите?

Coinmetro наплаќа фиксна такса од $70 AUD по повлекување за AUD SWIFT повлекувања; сепак, трансферите испратени преку мрежата SWIFT патуваат преку посреднички банки на патот, така што може да добиете помалку отколку што испраќаме ние. Ве советуваме да потврдите со вашата банка и за какви било трошоци на крајот.


Што ако моите средства не пристигнат во наведената временска рамка?

Ако вашите средства не пристигнат во рок од пет работни дена од комплетирањето, ве молиме контактирајте ја вашата банка за да видите дали тие можат да ги лоцираат средствата. Веројатно ќе ве прашаат за следните детали:

  • детали за вашата сметка и име на сметката;

  • датумот на трансферот, износот и валутата;

  • Банкарските детали на Coinmetro од каде се испраќаат средствата.

Доколку не можат да ги лоцираат средствата, ве молиме известете не и нашиот тим за финансии може да истражи.

Thank you for rating.